Černej PES, 100% robusta - PES je nejlepší přítel člověka
Hlídejte si lýtka, černej pes se utrhl ze řetězu. Černá, hořká nálož kofeinu, kafe drsnější a zemitější chuti.
Coffea Canephora, známá jako robusta, to je vedle arabiky jeden ze dvou nejčastěji pěstovaných druhů kávy. Ten druh, který mnozí lidé považují za nekvalitní. A to je obrovský mýtus. 100% arabika není vždy garance výborné kávy i robusta může být výběrová. Ano, arabika má komplexnější chutě i více odrůd, ve kterých můžete odhalit např. chutě různého ovoce, oříšků a čokolády. Robusta je v tomto směru chudší, přesto má řadu příznivců a správným zpracováním i z tohoto druhu kávy získáte čisté chutě. Bez robusty se neobejde řada kvalitních espresso směsí. Espressu dodává bohatší, vyšší a dlouho trvající cremu. Robusta je ideální pro milovníky hořké kávy. Pro ty, kteří chtějí maximum kofeinu. S Černým PSEM můžete experimentovat při míchání vlastní espresso směsi. Smíchejte třeba v poměru 30% robusty s našimi dalšími kávami ze 100% arabiky PČR, nebo HZS. Dodáte svému espressu sílu a hořkost. Nebo připravte šálek čisté robusty svému dědovi, kterému tradiční chuť určitě vyvolá řadu vzpomínek.
Vietnam Robusta
100% coffea canephora (robusta)
Země původu: Vietnam
Oblast: Dak Lak
Nadmořská výška: 500 - 700 m n. m.
Zpracování: suchá metoda
Stupeň pražení: tmavší střední
Balení: 250 g
Pražená zrnková káva
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.